Pregătirea mea de bază este cea de medic dentist. Am ajuns să dau la facultatea de medicină dentară în primul rând datorită pasiunii mele pentru chimie, căreia ulterior i s-a adăugat pasiunea pentru biologie. Anterior terminării liceului m-am gândit că cele trei opțiuni de facultate sunt Farmacie, Medicină sau Medicină dentară.
Am ales Medicina dentară (în cadrul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila) deoarece atunci credeam că în acest fel voi ajunge să fac o meserie practică, lucru care mă atrăgea. De-a lungul facultății mi-am dat seama că de fapt ce mă atrage este știința medicală și nu stomatologia, dar am urmat cursul firesc al lucrurilor și am rămas în facultate, aprofundând mai mult materiile de medicină generală decât cele de medicină dentară, iar în același timp mergeam când aveam ocazia în asistență în diferite cabinete stomatologice. Una dintre materiile din anul 4 a fost Chirurgia orală, iar atunci credeam că aceasta îmi va “rezolva problemele” deoarece mă atragea acest sub-domeniu și spre finalul facultății am decis că voi da la rezidențiat în ideea de a urma pregătirea în această specializare. Fiind foarte cautată, era nevoie de o notă mare la examenul de rezidentiat, dar am reușit să accesez un loc.
S-a dovedit într-un timp foarte scurt că fusese doar o iluzie faptul că ceea ce îmi doresc să fac în viața profesională este să practic Chirurgia orală și am luat decizia extrem de dificilă de a renunța la rezidențiat și la stomatologie, fix înainte să înceapă pandemia, cu gândul de a încerca un drum în alt domeniu. A urmat o perioadă extrem de dificilă din cauza pandemiei, dar la aproape un an de când renunțasem la parcursul inițial, am obținut un internship la o bancă, iar apoi un post într-o companie din domeniul automobilelor. Am realizat însă că de fapt pasiunea mea este știința, mai exact nutriția.
Având probleme cu greutatea în copilarie și în adolescență, odată cu intrarea la facultate și accesul la informație medicală, am aprofundat pe cont propriu domeniul nutriției și știința din spatele acesteia, devenind o ocupație pentru mine, să mă documentez constant pe acest subiect. În același timp, sportul și activitatea fizică au facut mereu parte din viața mea, practicând tenisul timp de 10 ani și baschetul timp de 5 ani. La un moment dat am descoperit fitnessul, un alt domeniu, al carui studiu, alături de nutriție, a devenit o ocupație pentru mine. Cele două domenii, nutriția și fitness, pe langă faptul că se întrepătrund, au și o caracteristică comună, atât la noi în țară, cât și în general: sunt invăluite în foarte multe mituri și în prea puțină înțelegere în rândul populației generale.
Pasiunea mea pentru cele două m-a facut să-mi dau seama că ceea ce vreau sa fac din punct de vedere profesional este sa devin personal trainer pentru a ajuta oamenii să devină mai sănătoși, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic, nu doar printr-un program oferit, ci și prin explicarea conceptelor pentru a-i ajuta să înțeleagă „de ce", astfel putând în timp să mențină rezultatele.
Am obținut o acreditare de antrenor de fitness și o certificare de Personal Trainer de la N1 Education (SUA). Consider importantă aprofundarea constantă a cunoștințelor. În acest moment sunt masterand în cadrul UMF Carol Davila, programul Nutriție și Siguranță Alimentară.